DRESSUURWEEKEND is op zaterdag 18 en zondag 19 september 2021

demo en privé lessen van CHRIS IRWIN bij Dressuurstal Seren in Vordenover ons

 Het vierkoppige organisatie team bestaat uit:

 

Fenneke Dikken
Manager van Dressuurstal Seren
Lichte tour amazone
Instructeur
ZzL jury
Bit fitter
Yin yoga en Pilatus docent

In het dagelijks leven run ik de dressuurstal, rijd ik met veel plezier mijn wedstrijd paarden en geef ik rij-les en begeleid ik klanten naar een lichaam met meer ontspanning.

Door mijn jaren van ervaring en opleidingen die ik heb gevolgd en de verschillende trainers (oa Coby van Baalen, Helen Langenhanenberg , Rien van der schaft, Alex van Silfhout) door wie ik ben begeleid, heb ik een brede kennis in huis van hoe mens en paard op elkaar reageren in lichaam en geest.

Deze passie voor communiceren geef ik graag door aan mijn leerlingen en klanten.

  


Monica Drohm
Grand Prix dressuurjury, Para dressuurjury,
Instructeur allround, 
Paardenfokker
Van huis uit ben ik niet met paarden opgegroeid, maar al vroeg was ik met het paardenvirus besmet. Van mijn oma kreeg ik een 10-lessenkaart voor manegelessen en vanaf dat moment was ik echt verkocht. Via vakantiewerk in de kassen en het doen van allerlei klussen op de manege ben ik aan het rijden gebleven en heb ik uiteindelijk de  mogelijkheid gekregen om op een paard van een ander wedstrijden te gaan rijden. Dit eerste wedstrijdpaard heette Kasper. Met hem reed ik M-dressuur, Z-samengesteld en Z-springen. Als allround amazone begonnen, heb ik mij in de loop van de jaren toegelegd op de dressuur. Eerst nog onder het zadel, en later, na mijn rugoperatie steeds meer als dressuurjury. In 2006 werd dit bekroond met de bevoegdheid om ook de zware tour te mogen jureren (Grand Prix, Grand Prix Special en Grand Prix Kur). Daarnaast ben ik bevoegd om dressuurwedstrijden voor de aangepaste sporters te jureren. Op instructeursniveau heb ik met succes de ORUN-opleidingen 1e en 2e fase allround instructeur afgelegd.
Voor de KNHS ben ik docent van de juryopleidingen en geef ik bijscholingen voor dressuurjuryleden. Veel heb ik geleerd van een van de beste instructeurs ooit, Ernest van Loon. Met mijn merries die ik zelf in de sport heb uitgebracht, heb ik ook de nodige veulens gefokt, waaronder KWPN keurhengst Sir Sinclair, die eind 2019 al voor de vijfde keer op rij gehuldigd kon worden als beste dressuurpaardenleverancier van Amerika. 

Ik zie graag dat er op een correcte manier paard gereden wordt, vanuit een actief ondertredend achterbeen, over een swingende rug naar de hand toe. Ik word er blij van als ik swingende, happy athletes, te zien krijg wanneer ik jureer. Op dit moment heb ik twee paarden:
- Hidaya - op foto - (V.Bretton Woods).
- Origami, jaarling merrie (V. Fleau de Baian). Moeder    Whizkid is een elite sport merrie van Sir Sinclair.


Karin Pettersson

Manager sportpaarden bij Stal Schennink in Zelhem
Grand Prix amazone
Rij-instructeur en Energetisch therapeut.
Ik kom van oorsprong uit Zweden en ben sinds 2001 woonachtig in Nederland. Samen met partner Hennie Schennink runnen wij de handels-en trainingsstal ‘Stal Schennink’ met dressuur en springpaarden. Ook van de discipline eventing en mennen vinden paarden via ons de weg naar een nieuwe eigenaar. Mijn hoofdactiviteit is het trainen en doorrijden van paarden en daarnaast geef ik les.
Ik heb meerdere paarden zelf naar de Grand Prix opgeleid. Momenteel ben ik actief met mijn paard Apple King K in de Grand Prix. 
Sinds jaren betrek ik les van Sabine Schoch, die op een zeer kundige wijze instructies overbrengt. 

Dankzij mijn beroep als energetisch therapeut weet ik dat verschillende energieën mens en paard en de interacties onderling elkaar beïnvloeden. Zowel positief als negatief. In de lessen die ik geef, leg ik het accent bij mijn leerlingen op veel met gevoel te rijden. Het gevoel ontwikkelen om je eigen lichaam te beheersen, zeker tijdens het paardrijden. Beheersing van je eigen lichaam is de basis. Je beïnvloedt het paard nu eenmaal bewust of onbewust met je lichaamshouding. Adem je verkeerd of zit je krampachtig of scheef als ruiter, dan heeft dat effect op je paard, op zijn gedrag en zijn beweging. Ik werk aan deze elementen met mijn leerlingen om ze die invloed te leren begrijpen en door bewustwording ervan te veranderen. Zo kom je ook uit op het punt, dat de oorzaak van een aantal problemen met paarden van rij-technische aard zijn. Het is fantastisch om te ervaren als instructrice dat veel ruiters zich dat bewust kunnen worden en eraan werken om hun rijstijl met gevoel te optimaliseren. Dat is een proces dat we samen aangaan met het paard.Zelf heb ik ambities om zo goed mogelijk op Grand Prix niveau te blijven rijden.  Dat wil ik bereiken door open te blijven staan voor andere trainingsmethodes en inzichten te blijven onderzoeken. Als je niet open staat voor inzichten van anderen, dan beperk je jezelf. Dat wil ik voorkomen. 

Ik heb de trainingsmanier van Chris nu een paar keer gezien en de effecten daarvan op paard en ruiter die mij echt aanstaan. Ik zie de inzichten van Chris Irwin als goede aanvulling op mijn trainingsactiviteiten. 

Diana Saaman
Communicatie adviseur en lobbyist.
Ik heb 2 rijpaarden: Caprice en Wicca. Daarnaast heb ik een fokmerrie. Beiden rijd ik op Z niveau.
Mijn paarden staan thuis en dat vind ik fantastisch. Omgang met de paarden vind ik net zo mooi als het rijden zelf. Ik rijd mijn paarden elk vier per week en  af en toe start ik een  wedstrijd. 
Acht jaar geleden leerde ik Chris Irwin kennen tijdens mijn zoektocht naar paardgericht trainen en omgang. Zijn manier van trainen is tot op de dag van vandaag een waardevolle ontdekking. Alles wat we met een paard doen is in wezen dressuur. Van het verzorgen en het omdoen van een hoofdstel, tot longeren en rijden, alle dressuurprincipes zijn van toepassing op elk moment dat we met onze paarden zijn. Dressuur is meer dan alleen  gymnastiek onder het zadel - het is  zelfdiscipline van ons: hoe te denken, handelen en reageren naar het paard, in alles en op elk moment. Vanuit de gedachte dat zij prooidieren zijn en wij roofdieren. Dat zijn dingen die je nooit  hoort bij een 'gewone' instructeur. Daar is het alleen: het paard moet maar gehoorzamen, ongeacht wie het dier als wezen is. Juist ook dat laatste interesseert mij, dus ik mix nu 2 werelden......